Skupi snagu, sve ih šalji k vragu

by - studenoga 08, 2020

 

Naslov, originalno stih iz pjesme Fil Tilena, je sažetak mojih proteklih mjesec dana. Već sam pričala i o nepoštovanju, omalovažavanju, kao i o samopouzdanju. Više puta. Ne želim se ponavljati, postove o tome možete pronaći u arhivi. Razlog zašto me nema na Savršenom neredu je moje suočavanje s problemima koje se trebalo desiti odavno. Imam tu lošu naviku bježanja od problema i sukoba. Ignoriranja jer mislim da nije vrijedno zamaranja. To me obično dovede do mental breakdowna. Pogađate, dovelo me opet.

Znaš ono kad si nenormalno dobre volje? Kad se smiješ na svaku glupost? I onda bum. S emocionalnog vrha na emocionalno dno. Točno znaš da se nakon toliko osmijeha sprema more suza, piljenja u prazno i šutnja. Zarobljenost u vlastitim mislima koje ni sam ne razumiješ. Ali, isto tako nakon oluje mora doći sunce. To je život. Da nema loših dana ne bi znali ni za dobre.

Prošlomjesečni slom živaca me doveo do vrlo bitne odluke. Nečega što već dugo želim, a za što nisam imala hrabrosti (da budem pristojna). Odlučila sam pustiti nešto što me guši, zbog čega ne živim onako kako želim. Točnije, s raspoloženjem s kakvim želim živjeti. Snaga je skupljena, malo uz Božju pomoć, malo uz moju upornost i napravljeno je što je napravljeno. Bitno je da ustaneš kad padneš. Bitno je da ne odustaješ od sebe. Na primjer, tanjur ili čaša kad se razbiju ne mogu se ponovno sastaviti, a mi imamo tu privilegiju da možemo. Trebamo ju koristiti. 

Negdje na samom početku ovog bloga napisala sam post s naslovom Prazna ti je baterija. E pa to je ono što se desilo. Ispraznila sam se. Ili možda bolje da kažem natrpala lošim vibrama i moja glava je otkazala poslušnost. Ne samo da sam glavu napunila lošim vibrama nego sam ih i ignorirala u potpunosti. Nedavno sam si instalirala planer na mobitelu i umjesto da mi bude pomoć oko organizacije dana, ali i glave ja se sama sa sobom natječem u kojem danu ću imati više ikonica/naljepnica. A to je sve samo ne dobro. Odvlačim si pažnju od problema besmislenim obavezama. Nije me samo okolina sabotirala, napravila sam to i sama sebi.

Ono što želim reći je da ništa nije vrijedno naše sreće, našeg mentalnog (a i fizičkog) zdravlja, naše dobre volje. Džabe ti sve pare ovog svijeta ako nisi sretan. I zato treba skupiti snagu i hrabrost, otarasiti se svega što nas sputava u životu i prihvatiti samo ono što nas gura naprijed. Jer, ako prešutiš sad kajat ćeš se poslije. A bolje se kajati zbog učinjenog/rečenog nego razmišljati što bi bilo kad bi bilo. 

Ja sam svoju snagu skupila. Sad više nema stajanja.

Do čitanja!♡


You May Also Like

6 komentari

  1. Tako je, nema stajanja! Drago mi je što si skupila snagu i suočila se sa onim što te muči, a svi znamo kako to ume biti teško. Da budem iskrena, nekad je dobro kada, za početak, bar znaš i prihvatiš šta te muči, u čemu je problem i šta treba da menjaš. Budi ponosna na sebe!

    OdgovoriIzbriši
  2. Brutalan tekst i bravo za tebe, što nakon toliko padova i iskušenja, nisi klonula duhom. Naprotiv, iz svog bola izvukla si pozitivne lekcije i našla način da nastaviš dalje. I sama sam prolazila kroz neke negativne momente, a kasnije sam shvatila da sam ja samu sebe sabotirala, svojim negativnim mislima. Baš zbog te negative sam reagovala kako nisam trebala i ugrozila svoju i sreću meni drage osobe, koju volim svim srcem. Ali, ne kajem se i zahvalna sam što mi se to desilo, jer mi je otvorilo oči, kao ništa u životu. Sada sam druga osoba. I sada znam kojim putem treba da idem.
    Iskušenja su tu da napredujemo i da još više jačamo svoj duh i pozitivnu energiju. A to se dešava kada svim srcem odlučimo da ćemo biti srećni bezuslovno i da nećemo dopustiti da nas išta skrene sa tog puta, nikakve gluposti nisu vrijedne našeg mira i mentalnog zdravlja.
    Još jednom, svaka čast za genijalan tekst i što se boriš. BRAVO!!! ❤️❤️❤️

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno. Drago mi je da si i ti naučila nešto iz svojih grešaka. Valjda su nam svima potrebni loši dani da bi nešto naučili. ♡

      Izbriši
  3. Hvala ti na podršci i lijepim riječima. Također, želim ti sve najbolje. I ne brini, oprošteno ti je haha. :) Pozz

    OdgovoriIzbriši
  4. Rijetko šta me ostavi bez daha ali tvoj način pisanja, odabir riječi i cijeli ovaj post... Na kraju sam bila u fazonu ŽELIM JOŠ! Svaka čast na ovom postu, na ovom mentalnom sklopu i načinu razmišljanja. Mislim da svi trebamo raditi na ovome i ja prva imam osjećaj kao da sam se totalno pronašla u ovom tekstu i trenutno imam potrebu uraditi upravo ono što si ti uradila... Hvala ti na ovom postu! xoxo

    LIVING LIKE V

    OdgovoriIzbriši

Svaki komentar znači puno. Hvala na izdvojenom vremenu! ♡